Urządzenia i Akcesoria
Backmischung für Möhrenkuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
640 g
Składniki
-
Mehl250 g
-
Natron½ TL
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Mandeln50 g
-
Haselnüsse50 g
-
Zimt1 TL
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken (3 cm)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 640 g
Sód
1158 mg
Białko
48 g
Kalorie
11102 kJ /
2654 kcal
Tłuszcz
79 g
Błonnik
24.7 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
451 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min
Paprikasauce mit Bratwurstbällchen zu Nudeln
30 min
Beeren-Frozen-Bark
5 godz. 5 min
Mango-Joghurt
13 godz. 15 min
Zucchini-Zitronen-Muffins
1 godz.
Smörrebröd - Smørrebrød
24 godz.
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Strohhütchen
1 godz. 45 min
Handbrot mit Schinken und Käse
12 godz. 30 min
Mitternachtssuppe mit Lachs
45 min
Marmor-Heidesand
1 godz. 40 min