Jeżynowe mojito

Jeżynowe mojito

3.6 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 szklanki

Składniki

Syrop jeżynowy
  • 200 g wody
  • 400 g jeżyn, świeżych
    400 g jeżyn, mrożonych
  • 100 g cukru
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jeżynowe mojito
  • 16 jeżyn, świeżych
  • 500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 2 limonki ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
  • 15 g liści mięty, świeżych
  • 200 g wody mineralnej, gazowanej schłodzonej
  • 160 g białego rumu

Wartości odżywcze na 1 szklankę

Kalorie 245.8 kcal / 1028.5 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 0.7 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 17 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...