Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrop jeżynowy
- 200 g wody
-
400
g jeżyn, świeżych
lub 400 g jeżyn, mrożonych - 100 g cukru
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jeżynowe mojito
- 16 jeżyn, świeżych
- 500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 2 limonki, ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
- 15 g liści mięty, świeżych
- 200 g wody mineralnej, gazowanej, schłodzonej
- 160 g białego rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 1028.5 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawa o smaku orzechów laskowych
10min
Żurawinowe martini (Crantini)
10min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10min
Karmelowe macchiato
30 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-miętowy
5min
Lemoniada brazylijska
10min
Mojito z mango
15min
Letni poncz z Prosecco
1h 25 min
Hugo slush
5min
Lemoniada brzoskwiniowa
5min
Czekoladowa kawa mrożona
10min
Letni drink Hugo
5min