
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrop jeżynowy
- 200 g wody
-
400
g jeżyn, świeżych
lub 400 g jeżyn, mrożonych - 100 g cukru
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jeżynowe mojito
- 16 jeżyn, świeżych
- 500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 2 limonki, ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
- 15 g liści mięty, świeżych
- 200 g wody mineralnej, gazowanej, schłodzonej
- 160 g białego rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 1028.5 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 Min
Cukiniowy omlet na białkach
30min
Wino musujące z syropem owocowym
1 Std. 30 Min
Tepache
120h 20min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 Min
Lemoniada brazylijska
10 Min
Czekoladowa kawa mrożona
10 Min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-miętowy
5min
Letni poncz z Prosecco
1 godz. 25 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Cappuccino czekoladowe
10 Min
Kubusiowy sok domowy
30min