Jeżynowe mojito
TM6 TM5

Jeżynowe mojito

3.6 (47 ocen)

Składniki

Syrop jeżynowy

  • 200 g wody
  • 400 g jeżyn, świeżych
    lub 400 g jeżyn, mrożonych
  • 100 g cukru
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Jeżynowe mojito

  • 16 jeżyn, świeżych
  • 500 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 2 limonki, ekologiczne, obrane, przekrojone na pół
  • 15 g liści mięty, świeżych
  • 200 g wody mineralnej, gazowanej, schłodzonej
  • 160 g białego rumu

Wartości odżywcze
na 1 szklankę
Kalorie
1028.5 kJ / 245.8 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
39.5 g
Tłuszcz
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
6.1 g
Sód
17 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy