Urządzenia i Akcesoria
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
2000 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
50 g soli
-
4 - 6 ząbków czosnku (patrz wskazówka)
-
200 g wody
-
300 g octu, białego 10%
-
150 g oleju
-
300 g cukru
-
2 - 3 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
5 ziaren ziela angielskiego (opcjonalnie)
-
2 liście laurowe, suszone (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3888.1 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
2378.7 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6, TM7)
2 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6, TM7)
3 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6, TM7)
4 godz. 45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6, TM7)
2 godz. 45 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6, TM7)
6 godz. 30 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM6, TM7)
25 min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min