Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha de milho
- 250 g água
- 1 c. chá de sal
- 30 g óleo
- 120 g farinha tipo 55
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 150 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 150 g queijo ricota
- 150 g queijo feta
- 150 g leite
- 3 ovos batidos
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1917.2 kJ / 458.2 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 739.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de salmão e pepino
45min
Empadão de lentilhas e beringela
1h 25min
Empanadas de cavala e ovo sem glúten
1h 10min
Sopa proteica de lentilhas e feijão-preto
40min
Tempeh teriyaki com legumes e arroz
40min
Lasanha de beringela
1h 10min
Minestrone
2 Std. 50 Min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50min
Tikka masala de couve-flor
30min
Tarte de grão com recheio de cogumelos e beterraba
45min
Bowl de salmão e arroz
30min
Favas no forno
1h