Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 200 g beterraba cortada em pedaços
- ½ pé de rosmaninho, só as folhas
- 50 g manteiga
- 50 g vinho tinto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 850 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g arroz p/ risoto
- 150 g queijo feta esfarelado
- Tomilho-limão, só as folhas q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1474 kJ / 353 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35 Min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Risoto de espargos e açafrão
35 Min
Risoto verde com salmão
45 Min
Risoto de legumes
40 Min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35 Min
Risoto
30 Min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 Min
Salmão com risoto de funcho
25 Min
Massa com pesto de brócolos
30 Min
Risoto de espargos verdes, cogumelos e açafrão com burrata
1j
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15min