Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1037.7 kJ / 248 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 9.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
1 Std. 40 Min
Rognons de veau sauce madère
20min
Sauce bordelaise
45min
Poitrine de porc croustillante et salade de riz chaud
1h 30min
Ragoût d'agneau aux carottes et navets
2u. 20min
Chutney pomme, échalote et cannelle
45min
Sauce chasseur
35min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15min
Beurre bordelais
30min
Sauce madère
35min
Beurre d'escargot
10min
Sauce gribiche
15min