![Sauce marchand de vin Sauce marchand de vin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d4044a8-2672-4f1a-bb14-45f5c6a68307/Derivates/e09013b1-6250-424a-a94b-2b3796daa7ce.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1037.7 kJ / 248 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 9.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œuf poché sauce poulette
35min
Sauce hollandaise
25min
Sauce madère
35min
Gougères à la mousse de saumon
25h 35min
Homard rôti et sauce au cidre
45min
Tarte au magret fumé
45min
Beurre d'escargot
10 min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce aux figues
25min
Beurre bordelais
30 min
Les beurres aromatisés
24 Std.
Sauce bordelaise
45min