Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g leite de amêndoa
- 45 g sumo de beterraba
- 25 g óleo
- 280 g farinha de espelta
- 2 ovos
- 10 - 20 g mel (opcjonalnie)
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Queijo mascarpone q.b. p/ barrar
- Raspas de coco q.b. p/ polvilhar
- Frutos vermelhos q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1967.3 kJ / 470.2 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 74.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 217.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVEIA (papas de aveia, smoothie de cenoura e laranja e muffins de chocolate e aveia)
45min
Papas de trigo sarraceno e caju
8h
Tarte de maçã
50min
Papas de quinoa com fruta
25 Min
Gelado vegan de coco e café com brownies e molho de chocolate
9h 30min
Bolo de queijo com framboesas e pó proteico
3 Std. 30 Min
Gomas de limão e gengibre
1 Std. 30 Min
Scones de laranja e framboesa
30min
Panquecas de aveia e requeijão com banana e molho de frutos vermelhos
30min
Pão proteico
9h
Panquecas de banana e aveia
15 Min
Panquecas de aveia
20 Min