Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em quartos
- 120 g leite
-
80
g pão de véspera partido em pedaços
lub 80 g pão de forma partido em pedaços - 700 g salsicha fresca picante de frango s/ pele
- 3 ovos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta
- 400 g polpa de tomate
- 120 g água
- 30 g azeite
- 40 g ketchup (opcjonalnie)
- 700 g batata cortada em cubos (1,5 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3899 kJ / 931.9 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 63.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2830 mg
Alternatywne przepisy
Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango
2 godz.
Cuscuz de salmão e pepino
45 min
Crepes de frango com milho
1h 15min
Salada de batata com atum e ovo
40 min
Pilaf de arroz selvagem com porco
1u. 10min
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Salada de frango e espinafre
1 godz. 20 min
Arroz de miúdos
12h 40min
Guisado de peru com couve
40 min
Loiramisu
10 min
Carne de vaca picante com pera
50 min
Frango assado com legumes
1u. 10min