Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 4 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1500 g carne de vaca p/ assar, cortada em lençol (ganso ou chã de dentro)
- 100 g cebola
- 100 g chouriço de carne s/ pele, cortado em rodelas
- 400 g favas descongeladas
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes - 50 g vinho branco
- 100 g água
- ½ c. chá de tomilho
- 100 g queijo fresco
- 50 g pão ralado com alho e ervas aromáticas caseiro (ver dica)
- 2 c. sopa de mel
- 1 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1586.8 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 40.6 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vazia com chimichurri
2h
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1 godz. 10 min
Empadas de vitela e cerveja preta
9 Std.
Burrito bibimbap
45 min
Molho tártaro
10min
Chili com carne
40 min
Salada Picada
10min
Guisado de frango com gnocchi de batata-doce
1h
Miniquiches com base de fiambre
35 min
Almôndegas de Esmirna (kofte)
1h 5min
Caril de borrego
45 min
Menu pais e filhos: Chili de carne com muffins de milho
1h