Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g vinho branco seco
- 150 g água
- 15 g filetes de anchova, em óleo ( 6 filetes aprox.)
- 15 g salsa
- 1 c. sopa de alcaparras em conserva escorridas
- 2 dentes de alho
- 10 g sumo de limão
- 10 g azeite, mais 1-2 c. de sopa p/ pincelar
- 1 c. chá de mostarda
- 2 - 3 pitadas de pimenta
-
1000 - 1200
g pá de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
lub 1000 - 1200 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2334.9 kJ / 558.1 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 250.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 Min
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50 menit
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1 Std. 15 Min
Focaccia integral com cebola e pimento - TM6
Pas d’évaluation
Empadão de atum
1h 10 min
Mousse de maracujá com chocolate
45 Min
Bolo de ginguba
1j
Lasanha de sobras de pão
1 Std. 45 Min
Tarte tatin de marmelos
1j 20 menit
Piza com base de couve-flor
Pas d’évaluation
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1 Std. 15 Min
Pudim de leite
55 Min