Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g vinho branco seco
- 150 g água
- 15 g filetes de anchova, em óleo ( 6 filetes aprox.)
- 15 g salsa
- 1 c. sopa de alcaparras em conserva escorridas
- 2 dentes de alho
- 10 g sumo de limão
- 10 g azeite, mais 1-2 c. de sopa p/ pincelar
- 1 c. chá de mostarda
- 2 - 3 pitadas de pimenta
-
1000 - 1200
g pá de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
lub 1000 - 1200 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2334.9 kJ / 558.1 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 250.3 mg
Alternatywne przepisy
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Salada de cogumelos frescos -TM6
25 min
Sanduíches Keto com queijo-creme, presunto e tomate
Brak ocen
Frango com rum e coca-cola
40 min
Timballo de carne e ovo
Brak ocen
Mini soufflés de batata-doce e queijo com manteiga de salva
50 min
Polvo grelhado com batata
2h 45min
Manteiga ghee
1h 10 min
Bolo de carne
1h 5min
Wraps de húmus de ervilha, tomate-cereja e feta
10 min
Torta de presunto e requeijão
2 godz. 10 min
Borscht
50 min