Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g farinha tipo 55
- 60 g açúcar
- 75 g manteiga
- 1 ovo
- 20 g leite
Recheio
- 200 g maçã Royal Gala cortada em pedaços
- 120 g manteiga
- 150 g açúcar
- 2 ovos
- 180 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1027.4 kJ / 245.6 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 38.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de pera e gengibre - TM5
40 min
Bolo de camomila
40 min
Bites de café e avelã
50min
Bola doce mirandesa
1 Std. 50 Min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Serradura de chocolate
3 Std. 20 Min
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Broa de milho com chouriço
2h 20min
Quadrados de frutos secos
1 Std. 20 Min
Cheesecake de laranja
9h
Bolo de abacaxi e coco
1h
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55min