Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
The Viking Roll
- 100 g black sesame seeds
- 220 g white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g water
-
10
g fresh yeast
lub 5 g dried yeast - 50 g whole milk
- 15 g sugar (caster sugar)
- 1 large egg
- 1 tsp squid ink, frozen
- 40 g unsalted butter
- 1 pinch salt
-
70
g oat flakes
lub 70 g sesame seeds, any colour
Burger Fillings
- 100 g heavy whipping cream, 30-40% fat
- 100 g cream cheese (eg. Philadelphia)
- 30 g lemon juice
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped
- 2 pinches salt, or to taste
- 2 pinches Sichuan peppercorns, or to taste
- 3 sprigs fresh dill
- 3 sprigs flat-leaf parsley, leaves only
- 5 fresh basil leaves
- 1 sprig fresh cilantro, leaves only
- 10 g arugula
- 15 g olive oil
- 6 slices smoked salmon, cut in strips
- 6 slices haddock fillet, smoked, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 389.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed cabbage and pork dumplings
1sa 35 dk
Baguettes
3h 45min
Pumpkin Spice Sugar Cookies
55 min
Garden Green Crêpes
1h 15 min
Beer Can Burger with Beer Mushrooms
2 Std. 10 Min
Spelt and chicken salad
1h 15 min
Sticky Buns
3h 45min
Sweet Raisin Pancake (Kaiserschmarrn)
35 min
Lemon hibiscus iced tea
2h 30 min
Pepper vinaigrette
5min
Baguette
3h 45min
Sour Plum Candy
20min