Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
The Viking Roll
- 100 g black sesame seeds
- 220 g white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g water
-
10
g fresh yeast
lub 5 g dried yeast - 50 g whole milk
- 15 g sugar (caster sugar)
- 1 large egg
- 1 tsp squid ink, frozen
- 40 g unsalted butter
- 1 pinch salt
-
70
g oat flakes
lub 70 g sesame seeds, any colour
Burger Fillings
- 100 g heavy whipping cream, 30-40% fat
- 100 g cream cheese (eg. Philadelphia)
- 30 g lemon juice
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped
- 2 pinches salt, or to taste
- 2 pinches Sichuan peppercorns, or to taste
- 3 sprigs fresh dill
- 3 sprigs flat-leaf parsley, leaves only
- 5 fresh basil leaves
- 1 sprig fresh cilantro, leaves only
- 10 g arugula
- 15 g olive oil
- 6 slices smoked salmon, cut in strips
- 6 slices haddock fillet, smoked, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 389.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne with mussels
Brak ocen
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 Min
Avocado with egg and salmon tartare
50 Min
Cocoa Nib Chocolate Milk (Metric)
10min
Steamed Frankfurter Sausages
20 Min
Green juice (12 months+)
10min
Macaroni ABC Soup
55 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Aglio olio e peperoncino
35min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min