Herb Crusted Lamb with Roasted Vegetables

Herb Crusted Lamb with Roasted Vegetables

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
8 portions

Składniki

  • lemons divided (1 thin peel only, both juiced)
    2
  • fresh chives in pieces
    10 - 12 sprigs
  • fresh rosemary, leaves only
    5 - 6 sprigs
  • fresh basil leaves and tender stems
    8 - 10 sprigs
  • dried oregano
    2 tsp
  • fresh parsley leaves and tender stems
    10 - 13 sprigs
  • garlic cloves
    8
  • salt divided
    4 - 6 pinches
  • extra virgin olive oil divided
    3 ½ oz
  • lamb shoulder, bone in (2.5-3.5 lbs.)
    45 - 56 oz
  • water
    21 oz
  • red new potatoes scrubbed with skin on
    10 ½ oz
  • shallots halved
    9 oz
  • carrots sliced in rounds (1 in.)
    5 oz
  • sweet potato peeled, cubed (1 in.)
    14 oz
  • garlic cloves peeled
    8
  • fresh ground pepper
    2 - 3 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 238.1 mg
Białko 35.1 g
Kalorie 2489 kJ / 595 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 30.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...