Vietnamese Chicken Coleslaw

Vietnamese Chicken Coleslaw

4.1 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • red onions minced
    6 oz
  • rice vinegar
    4 oz
  • sugar
    1 tsp
  • peanuts
    3 oz
  • water
    30 oz
  • chicken breasts, skinless, boneless organic
    24 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • carrots cut into pieces (2 in.)
    3 oz
  • cabbage cut into pieces (2 in.), divided
    12 oz
  • fresh mint leaves plus extra to garnish
    10
  • vegetable oil
    1 tbsp
Nuoc Mam Dipping Sauce
  • sugar
    1 tsp
  • fish sauce
    2 oz
  • lime juice
    1 ½ oz
  • fresh bird's eye chilies thinly sliced
    2
  • fresh mixed herbs e.g. cilantro, mint, parsley, to garnish
  • scallions thinly sliced, to garnish
  • crispy fried onions to garnish
    2 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1023 mg
Białko 32 g
Kalorie 1222 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...