Colcannon with Sausages and Guinness Gravy

Colcannon with Sausages and Guinness Gravy

4.3 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Colcannon
  • lacinato kale center ribs removed, cut into pieces
    3 oz
  • russet potatoes peeled, cut into pieces
    24 oz
  • whole milk
    5 oz
  • water
    4 oz
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • olive oil as needed
    2 tsp
  • pre-cooked pork sausages cut on the bias (approx. 2-3 in.)
    12 oz
  • unsalted butter cut into pieces
    1 oz
Guinness® Gravy
  • unsalted butter cut into pieces
    1 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • beef stock
    7 oz
  • Guinness®
    4 oz
    4 oz stout beer
  • sugar
    2 tsp
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • Worcestershire sauce
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1774 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...