Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'emmental, coupé en morceaux
- 100 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 g de lardons fumés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 350 g de crozets
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3282 kJ / 786 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 Min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1h 10 min
Mac and cheese
35 Min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
One pot orecchiette jambon cru, chèvre et épinards
25 min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35 Min
Riz cantonais
30 min
Tagliatelle à la saucisse, fenouil et parmesan
50 menit
Risotto à la menthe, jambon, mozzarella et petits pois
45 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1j
One pot coquillettes au jambon cerise
15min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min