Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
90 g borówek amerykańskich
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji25 g orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
100 g mleka
-
130 g musu jabłkowego
-
1 jajko
-
25 g miodu, płynnego25 g syropu klonowego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego½ łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ - ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
399.8 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1831.1 kJ /
437.7 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
61.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20 min
Czekoladowa owsianka z gruszką i masłem orzechowym
15 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Owsianka daktylowa
15 min
Owsianka dyniowa
25 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Cynamonowa owsianka z borówkami i kokosem
15 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min