Tarte aux framboises

Tarte aux framboises

4.1 21 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 parts

Składniki

Réalisation de la pâte sucrée
  • 65 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre mou en morceaux
  • 20 g d'amandes en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 35 g d'œuf (1 petit œuf)
  • 180 g de farine T55 de préférence
Réalisation de la crème pâtissière
  • 1 gousse de vanille fendue et grattée
  • 350 g de lait
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 60 g de sucre en poudre
  • 35 g de fécule de maïs
Cuisson et finitions
  • 250 g de framboises
  • quelques pistache verte, concassée pour la décoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15 g
Kalorie 2830 kJ / 676 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...