Tarte aux framboises

Tarte aux framboises

4.5 16 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 parts

Składniki

Réalisation de la pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    65 g
  • de beurre mou en morceaux
    100 g
  • d'amandes en poudre
    20 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'œuf (1 petit œuf)
    35 g
  • de farine T55 de préférence
    180 g
Réalisation de la crème pâtissière
  • gousse de vanille fendue et grattée
    1
  • de lait
    350 g
  • œufs
    2
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de fécule de maïs
    35 g
Cuisson et finitions
  • de framboises
    250 g
  • pistaches vertes, concassées pour la décoration
    quelques

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 676 kcal / 2830 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...