Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alla ricotta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 30 g di vino rosso
- 30 g di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 8 g di sale
Ripieno
- 200 g di zucchine, senza le estremità
- 150 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 200 g di stracciatella
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 100 g di mozzarella, perline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1725.7 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 799.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo ai piselli
50min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Sformato di zucchine al basilico
50min
Crostata salata multicolore
1 godz.
Margarita con quadrotti di frittata di patate
1 godz.
Crema ai pomodori arrostiti
1h 30min
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20min
Nuggets di pollo con panatura ai popcorn
45 min
Insalata di patate con vinaigrette alle erbe (TM6)
45 min
Biscottini mele e noci
50min
Pagnotte di Santa Chiara
5h
Patate duchessa (TM6)
1 godz.