Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio di oliva
- 2 cipollotti, la parte bianca, a rondelle
-
100
g di fave fresche, sgranate
lub 100 g di fave surgelate, precedentemente decongelate - 4 rametti di finocchietto selvatico, precedentemente sbollentato e a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 150 g di latte
- 80 g di olio di semi di mais + q.b.
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di pecorino stagionatura media, a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 242.7 g
- Sód
- 0.9 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Plumcake con frutta e verdura (riciclo)
50 dk
Hummus di cicerchie e zucca arrosto
10h
Pane al pomodoro
16小时
Arancini di Carnevale
4sa
Plumcake all'arancia
1sa
Pesto di melanzane
10 Min
Crostata ai cachi freschi
1sa
Confettura di zucca (Bimby Friend)
45 dk
Ciambella ACE
1 godz. 30 min
Pesto mandorle e basilico
10 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 dk