Mele essiccate con salsa al cioccolato

Mele essiccate con salsa al cioccolato

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz.
20 pezzi

Składniki

  • 60 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1000 g di acqua
  • 800 g di mele non sbucciate, senza le estremità, senza il torsolo e tagliate in quarti. Tagliate in modo da adattarle alla
    grandezza della lama
  • 100 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 25 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 3.9 mg
Białko 0.6 g
Kalorie 232.9 kJ / 55.7 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...