Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche entera
- 75 g de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 50 g de mantequilla (a temperatura ambiente), en trozos
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 30 g de mantequilla (a temperatura ambiente)
- 80 g de azúcar
- 1 cucharadita de canela molida
- 150 g de mazapán
Montaje
- 1 huevo batido
- 30 - 50 g de granillo de almendra cruda
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 38.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones rellenos de mantequilla de cacahuete
1 Std. 10 Min
Pastel cordobés
1 godz. 45 min
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3h 30 min
Caramelos de café y coco
1 Std. 10 Min
Tarta con higos y piñones
2 godz. 30 min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Bizcocho con peras al vino
26 Std. 30 Min
Arroz con leche danés (Risalamande)
4h 15min
Tarta versátil de celebración
1h 30 min
Petit fours de almendra
30 min
Crema de limón con fresas
25 min
Bundt cake de calabacín y cacao
1 Std. 10 Min