Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Esponja
- 140 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 200 g de harina de fuerza
Buttermilk
- 70 g de leche
- 5 g de zumo de limón
Masa
- 80 - 100 g de azúcar
- 110 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar)
- 25 g de miel
- 15 g de vainilla líquida
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 15 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 2 - 3 cucharadas de leche para pincelar
Glaseado
- 50 g de azúcar glas
- 10 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3433 kJ / 820 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 79.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palitos crujientes con semillas
30 min
Bolitas de pan con aceitunas
45 min
Tarta panal
6h
Vasitos de chía y chocolate con palomitas al caramelo
Brak ocen
Sticks con frutos secos y chocolate
50 min
Galletas lazo
1h 30min
Bizcocho veteado con glaseado espejo de chocolate
1h 30min
Tarta versátil de celebración
1h 30min
Pizza vegetariana
1 Std. 40 Min
Buñuelos de plátano
30 min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Coulant de chocolate
25 min