
Wersje kompatybilne
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 6 green onions trimmed, cut into pieces, plus extra to garnish
- 3 garlic cloves
- 30 g ginger, fresh peeled
- 115 g orange juice
- 85 g soy sauce
- 60 g sesame oil
- 30 g Korean chilli paste (gochujang)
- 2 tbsp brown sugar
- ¼ tsp black pepper, ground
- 4 pork chops, boneless thick cut (approx. 2 cm/1 in.)
Spicy Rice
- 995 g water
- 170 g white long-grain rice
-
onion to brush grill
lub vegetable oil to grease
Pork Chops and Steamed Bok Choy
- 570 g baby bok choy halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 524 kcal / 2192 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 1245 mg