Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy

Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy

4.4 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Marinade
  • green onions trimmed, cut into pieces, plus extra to garnish
    6
  • garlic cloves
    3
  • ginger, fresh peeled
    30 g
  • orange juice
    115 g
  • soy sauce
    85 g
  • sesame oil
    60 g
  • Korean chilli paste (gochujang)
    30 g
  • brown sugar
    2 tbsp
  • black pepper, ground
    ¼ tsp
  • pork chops, boneless thick cut (approx. 2 cm/1 in.)
    4
Spicy Rice
  • water
    995 g
  • white long-grain rice
    170 g
  • onion to brush grill
    vegetable oil, to grease
Pork Chops and Steamed Bok Choy
  • baby bok choy halved
    570 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1245 mg
Białko 47 g
Kalorie 2192 kJ / 524 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...