Wersje kompatybilne
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 6 green onions, trimmed, cut into pieces, plus extra to garnish
- 3 garlic cloves
- 30 g ginger, fresh, peeled
- 115 g orange juice
- 85 g soy sauce
- 60 g sesame oil
- 30 g Korean chilli paste (gochujang)
- 2 tbsp brown sugar
- ¼ tsp black pepper, ground
- 4 pork chops, boneless, thick cut (approx. 2 cm/1 in.)
Spicy Rice
- 995 g water
- 170 g white long-grain rice
-
onion, to brush grill
lub vegetable oil, to grease
Pork Chops and Steamed Bok Choy
- 570 g baby bok choy, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1245 mg
Alternatywne przepisy
Classic Mashed Potatoes
50min
Broccoli Stem Slaw
15min
Korean Chicken Noodle Soup (Kal-guksu)
1sa 15 dk
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Slow Cooked Chicken Stew in Bread Boules
3h 50min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1h 50min
Bread bowl chicken stew
3 godz. 45 min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Artichoke Alfredo Sauce
45min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1h 5 min
Smash burger taco
40min