Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
坦都里風雞胸
- 50 克 洋蔥 ,切塊
- 10 克 蒜頭
- 5 克 薑
- 50 克 希臘優格 ,原味
- 2 大匙 葛拉姆瑪薩拉 (印度綜合香料)
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 20 克 二砂糖
- 30 克 番茄糊
- 10 克 橄欖油
- 300 克 雞胸肉
- 1700 克 水
小黃瓜番茄沙拉
- 100 克 洋蔥 ,切塊
- 10 克 檸檬汁
- ½ 茶匙 鹽
- 150 克 小黃瓜 ,對半切片
- 150 克 番茄 ,切丁
- 5 克 香菜 ,切碎
薑黃飯
- 5 克 油
- 250 克 水
- 120 克 泰國香米 ,洗淨,瀝乾
- ¼ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ½ 茶匙 薑黃粉
- 2 茶匙 油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2942.6 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2801.3 mg