Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

生菜包韓式豬里肌
TM6

生菜包韓式豬里肌

3.5 (2 oceny)

Składniki

醃白蘿蔔

  • 40 克 糖
  • ½ 茶匙 鹽
  • 40 克 醋
  • 40 克 水
  • 200 克 白蘿蔔 ,切粗條

舒肥豬里肌

  • 80 克 水梨 ,去皮,切塊
  • 40 克 洋蔥 ,切塊
  • 10 克 蒜頭
  • 5 克 薑 ,切片
  • 1 支 蔥 ,切蔥花
  • 10 克 醬油
  • 15 克 味醂
    lub 1 大匙 二砂糖
  • 5 克 韓國麻油
  • 25 克 韓國辣椒醬
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 300 克 豬里肌肉 ,小里肌(腰內肉),整塊
  • 1800 克 水

包飯醬

  • 5 克 蒜頭
  • 30 克 洋蔥
  • 1 支 青蔥 ,切蔥花
  • 60 克 味噌
    lub 60 克 韓式大醬
  • 2 茶匙 白芝麻
  • 10 克 韓國麻油
  • 10 克 蜂蜜
  • 1 大匙 韓國辣椒醬

組裝

  • 1 茶匙 油
  • 綠葉萵苣
  • 蒜頭 ,切片
  • 青辣椒 ,切片

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
5797.5 kJ / 1385.6 kcal
Białko
85 g
Węglowodany
144.3 g
Tłuszcz
51.6 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Błonnik
19.6 g
Sód
6786.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy