Pâté en croûte

Pâté en croûte

4.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 10 godz.
12 portions

Składniki

Pâte
  • de farine de blé et plus pour parsemer
    400 g
  • de beurre en morceaux
    200 g
  • d'eau et plus pour tremper
    100 g
  • de sel
    1 c. à café
Pâté
  • de persil frais les feuilles uniquement
    6 - 8 brins
  • de grains de poivre vert, au vinaigre
    3 c. à café
  • de pain blanc (50 g)
    2 tranches
  • de champignons frais
    100 g
  • de viande de porc, désossée maigre, en morceaux (2 cm)
    900 g
  • foie de volaille nettoyé, en morceaux
    150 g
  • de sel
    3 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 c. à café
  • oeufs
    3
  • de lait
    50 g
  • de vin doux sucré (sherry ou Madeira)
    20 g
  • de foie gras de canard cru
    50 g
Finition
  • de la farine de blé pour parsemer
  • de bacon, tout type non fumé
    3 tranches
  • oeuf battu
    1
  • de l'eau pour tremper
  • feuilles de gélatine
    3
  • d'eau
    350 g
  • de vin doux sucré (sherry ou Madeira)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408 kcal / 1706 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...