Crème caramel

Crème caramel

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
9 portions

Składniki

Flan
  • 60 g de sucre
  • 385 g de lait entier
  • 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
Caramel
  • 155 g de sucre
  • 1615 g d'eau
  • ½ c. à thé de jus de citron
  • enduit à cuisson antiadhésif
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • baies fraîches variées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 58.1 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 648.6 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...