![Crème caramel Crème caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24d0f2219ef09dd7c5b2b0865149d6e7/Derivates/d0e53d7275b26ee958ce7891d02223a1a2db818a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan
- 60 g de sucre
- 385 g de lait entier
- 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
Caramel
- 155 g de sucre
- 1615 g d'eau
- ½ c. à thé de jus de citron
- enduit à cuisson antiadhésif
- 1 c. à soupe de vinaigre
- baies fraîches variées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648.6 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 58.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés à la crème au citron
1 Std. 30 Min
Tarte aux pommes
1h
Fruits d'été, génoise et crème fouettée
Brak ocen
Confiture orange & Campari
1h 35min
Caramel au beurre salé
1 Std. 45 Min
Jus d'orange frais
5 min
Soupe sucrée ananas, vanille et noisettes concassées
20 min
Chili con carne Cuisson lente
7h
Verrines de gâteau au fromage à l'ananas
3 godz. 50 min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15 min
Mode Cuisson des oeufs
20 min
Purée de pommes de terre classique
50 dk