Crème caramel

Crème caramel

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
9 portions

Składniki

Flan
  • de sucre
    60 g
  • de lait entier
    385 g
  • œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
    3
Caramel
  • de sucre
    155 g
  • d'eau
    1615 g
  • de jus de citron
    ½ c. à thé
  • enduit à cuisson antiadhésif
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
  • baies fraîches variées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 155 kcal / 648.6 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 3.9 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 58.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...