Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan
- 60 g de sucre
- 385 g de lait entier
- 3 œufs de gros calibre (45-60 g ch.), fouettés à la fourchette
Caramel
- 155 g de sucre
- 1615 g d'eau
- ½ c. à thé de jus de citron
- enduit à cuisson antiadhésif
- 1 c. à soupe de vinaigre
- baies fraîches variées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648.6 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 58.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce à pizza
35 min
Bagatelle à la mousse aux pêches
40 min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Crème-dessert au caramel
3h
Vinaigrette au miso à l'érable
5min
Parfaits Piña colada façon gâteau au fromage
3h 35min
Oeufs en coupelles à la vapeur
20 min
Blondies au chocolat et aux noisettes
45 min
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
3h 40min
Tarte aux pacanes à l'érable
1h 15min
Verrines de gâteau au fromage à l'ananas
3 Std. 50 Min