Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 70 g de sucre
- 30 g d'eau
Crème-dessert
- 225 g de fromage à la crème à température ambiante, en cubes
- 355 g de lait concentré non sucré (environ 1 boîte)
- 385 g de lait concentré sucré (environ 1 boîte)
- 115 g de fromage Pepper Jack coupé en morceaux (12 mm/½ po) (opcjonalnie)
- 5 œufs de gros calibre
- 60 g de sucre
- 1200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jus d'orange frais
5min
Crème caramel
3h 50min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1h 50min
Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande
50 min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4 godz. 45 min
Forêt noire aux cerises amarena
5h
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Sauce à pizza
35 Min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Limonade
5min
Purée de pommes de terre classique
50 min
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
3 godz. 40 min