Gâteau renversé à l’ananas

Gâteau renversé à l’ananas

3.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 tranches

Składniki

Nappage
  • de cassonade
    140 g
  • de beurre non salé en dés, à température ambiante
    285 g
  • d'ananas en conserve dans leur jus
    6 - 7 tranches
  • de sucre à glacer
    170 g
  • de rhum ambré
    3 c. à soupe
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • œufs de gros calibre
    2
  • de poudre à pâte
    2 c. à thé
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de farine tout usage
    240 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 409.7 kcal / 1714.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 108.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...