![Fruits d'été, génoise et crème fouettée Fruits d'été, génoise et crème fouettée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9aa8676e3a8f631ee98515b83f73e8f0/Derivates/d54214c641ef928ce62e46ec032b113c8ec868ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g d'eau
- 450 g de nectarines coupées en fines tranches
- 2 c. à soupe de cassonade
- ¼ c. à thé de cannelle moulue
- 170 g de framboises fraîches
- 200 g de crème à fouetter 30%-40% M.G.
-
6
tranches de génoise maison ou du commerce (voir Conseil)
lub 170 g de biscuits à la cuillère du commerce (voir Variation)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.7 kJ / 258.1 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 80.6 mg
Alternatywne przepisy
Crème glacée à la mangue
2hod. 20min
Fond de champignons
1 godz. 35 min
Crème caramel
3h 50min
Mousse de rêve au chocolat et à l'avocat
15 min
Crème-dessert au caramel
3h
Haricots frits
4h 10min
Antonio Bachour: Tartelettes au pudding chocolat caramel (métrique)
6h 10min
Riz blanc au citron et à l'ail
35 min
Mayonnaise bistro
5 Min
Sauce pour salade César
10min
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Sauce aux champignons faible en glucides
45min