Wersje kompatybilne
Entenbrust mit Orangensauce und Süßkartoffel-Sesam-Stampf
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Orangensaft
- 30 g Cognac
-
50
g Weißwein, trocken
lub 50 g Apfelsaft - 4 Entenbrüste, mit Haut, rautenförmig eingeschnitten
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 5 - 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- ½ TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 2 Knoblauchzehen
-
20
g Sesamöl, geröstet
lub 20 g Olivenöl - 800 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 10 g Ahornsirup
- 400 g Geflügelfond
- 2 - 3 EL Thai-Chili-Sauce
- 1 - 2 EL Sojasauce
- 3 TL Speisestärke
- 2 EL Sesam, geröstet
- 30 g Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2078 kJ / 497 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1700 mg
Alternatywne przepisy
Ungarisches Paprikagulasch im Thermomix Friend
1j 20 menit
Minze-Ayran
5 min
Pisco Sour
10 min
Pilzsuppe und gedämpfte Putenbrust mit Gemüse
45 Min
Irish Coffee
10 min
Nudeleintopf mit Klebreiskuchen und Fischbällchen (部队锅)
1j
Marokkanische Bohnencrèmesuppe
35 Min
Fruchtnektar
10 min
Guten-Morgen-Drink
10 min
Grüner Frühlingstrunk - Nevruz Şerbeti
10 min
Pisco Sour
10 min
Cinderella
10 min