Postre de cristal con crumble de chocolate y reducción de frutos rojos

Postre de cristal con crumble de chocolate y reducción de frutos rojos

4.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 vasos

Składniki

Crumble de chocolate con chile
  • 80 g de mantequilla sin sal en cubos
  • 120 g de harina de trigo
  • 25 g de cocoa en polvo
  • ¼ cdita de chile molido
  • 60 g de azúcar
  • 1 yema de huevo
Reducción de frutos rojos
  • 200 g de frutos rojos variados, frescos (p. ej. fresas, frambuesas, etc.)
  • 50 g de azúcar
  • 50 g de vino blanco dulce
Montaje
  • 200 g de crema (min 30% de grasa)
  • 1 cdita de azúcar glass
  • chochitos de azúcar (opcjonalnie) en forma de corazón, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vaso

Sód 26.3 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2501 kJ / 597.8 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Węglowodany 63.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...