
Urządzenia i Akcesoria
Mini ciasta pandoro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
mleka60 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru80 - 100 g
-
jajko1
-
żółtko1
-
mąki tortowej320 g
-
soli1 szczypta
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki10 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki120 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
572.6 kcal /
2395.6 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
30.1 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Sód
126.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Krem z ciastek korzennych
10 min
Tort z truskawkami (TM6)
2 godz.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Magdalenki na choinkę
1 godz. 30 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min