Mini ciasta pandoro

Mini ciasta pandoro

3.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • mleka
    60 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    80 - 100 g
  • jajko
    1
  • żółtko
    1
  • mąki tortowej
    320 g
  • soli
    1 szczypta
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    10 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    120 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    80 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    70 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 572.6 kcal / 2395.6 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Sód 126.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...