Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych
-
85 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g cukru
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g gruszek twardych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 żółtka
-
bita śmietana do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15.3 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1322.3 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Limoncello spritz
10 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min