Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1000 g cachaço de vaca, numa só peça
- 1 dente de alho
- 5 g salsa, só as folhas
- 50 g manteiga em pedaços
- ½ c. chá de flocos de malagueta seca
- 30 g molho de soja
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 20 g açúcar amarelo
- 15 g mostarda de Dijon
- ½ c. chá de pimenta preta
Grelhar
- 8 - 10 fatias de queijo (ver dica)
- 8 - 10 fatias de pão de fermentação lenta
- Mostarda q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1094.5 kJ / 261.6 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 341.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 550-800 g de cenoura
40 min
Fusilli com mascarpone e nozes
30min
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM5
Brak ocen
Sanduíche de ovo cozido com patê de alcachofra
25 Min
Piza caprese sem glúten
1h 25min
Sopa Tailandesa (Tom yum) com zoodles - TM5
Brak ocen
Coroa de Verão
2 Std. 15 Min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1óra
Wraps de alface com frango e molho de caril e coco
40 min
Sangria rosé
Brak ocen
Wraps de crepes com salmão
40 min
Cozer 200-500 g de cenoura
35 min