Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di latte intero
- 150 g di acqua
- 10 g di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 180 g di lievito madre (vedere consigli) - 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 25 g di semi di chia
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 200 g di Brie a pezzi
- 80 g di zucchina grattugiata
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- sale grosso, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1693.3 kJ / 404.6 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)
2 godz.
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3 Std. 20 Min
Girelle di pizza salame e pesto
2sa 45 dk
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Miniroscón de Reyes (ciambelline spagnole del Re)
3h
Brioches ripiene alle mele
4h
Ciambella ACE
1 godz. 30 min
Panini di patate
20 Std.
Dolce di carote e mandorle
1h
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Focaccia con le cipolle TM6
3 godz. 30 min
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.