Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto

Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 2 calamari di media misura puliti ed eviscerati
  • 2 pomodori secchi
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 gamberoni giganti freschi puliti
  • 20 g di vino bianco
  • 1560 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di cous cous precotto
  • 10 g di pangrattato
  • 30 g di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 612.4 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 1307.5 kJ / 312.5 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...