
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 słoiki
Składniki
-
czerwonych buraków nieobranych, w całości1500 g
-
czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki400 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
wody150 g
-
octu, białego 10%150 g
-
oleju20 g
-
cukru80 g
-
soli15 g
-
ziaren pieprzu czarnego4 - 5
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
336.3 kcal /
1407.2 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
13.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
1754.1 mg