
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g soku żurawinowego lub nektaru żurawinowego
-
120
g wódki
lub 120 g ginu - 120 g wermutu, Martini® Fiero
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 kostek lodu
-
żurawina, świeża (18 szt.), do dekoracji (patrz wskazówka)
lub żurawina, mrożona (18 szt.), do dekoracji (patrz wskazówka) -
3
kawałki skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), obrane zesterem, do dekoracji
lub 3 kawałki skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), obrane zesterem, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 617.6 kJ / 147.6 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48 godz. 45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1h 50min
Lemoniada detox (TM6)
35 Min
Ciasteczka z żółtek
2 Std. 15 Min
Drink kibica
30min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 Min
Mojito z mango
15min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Szybka pizza neapolitańska
50min
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30min