Frites frisées et sauce à l'ail

Frites frisées et sauce à l'ail

4.6 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 800 g de pommes de terre farineuses (voir « Conseil(s) »)
  • eau pour les pommes de terre
  • 1 c. à café d'ail en poudre
    1 c. à café d'oignon en poudre
  • 1 c. à café de persil déshydraté
  • ½ c. à café de paprika fumé, moulu
  • ½ c. à café de sel plus 1 pincée
  • huile végétale pour la friture
  • 1 - 2 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
  • 5 g de feuilles de persil frais
  • 150 g de yaourt
  • 20 g de mayonnaise
  • 20 g de ketchup

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 265.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 625 kJ / 149.4 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...