Frites frisées et sauce à l'ail

Frites frisées et sauce à l'ail

5.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de pommes de terre farineuses (voir « Conseil(s) »)
    800 g
  • eau pour les pommes de terre
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café d'oignon en poudre
  • de persil déshydraté
    1 c. à café
  • de paprika fumé, moulu
    ½ c. à café
  • de sel plus 1 pincée
    ½ c. à café
  • huile végétale pour la friture
  • gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2
  • de feuilles de persil frais
    5 g
  • de yaourt
    150 g
  • de mayonnaise
    20 g
  • de ketchup
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 149.4 kcal / 625 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 26.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 265.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...