Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 3 gousses d'ail (20 g env.)
- 3 branches de thym frais, effeuillées
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 248.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 495.4 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes au levain
15 godz.
Pains hongrois au lait et à l'oignon
1 Std. 50 Min
Dinner rolls anglais
3 Std. 35 Min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5u. 35min
Pitas grecques
2h 55min
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Croque façon Fast Food
3 Std.
Crème glacée caramel et cacahuète
3 Std. 20 Min
Pain rapide
1 Std. 15 Min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Buns à la cannelle
5h
Fougasse lardons et romarin
3h 15min