![Pain à l'ail et au thym Pain à l'ail et au thym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03ff4556e2eaed1c12a6557f6a360077/Derivates/02cc53ddb438d67116a6b04a260a88e80fe1d9c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 3 gousses d'ail (20 g env.)
- 3 branches de thym frais, effeuillées
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 248.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 495.4 mg
Alternatywne przepisy
Baguette farcie au chorizo
2 godz. 15 min
Petits pains aux noix
4j 30 menit
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4j 30 menit
Galettes de pomme de terre
45 Min
Pizza ball
2h 35min
Corn dog
25 Min
Fougasse lardons et romarin
3 Std. 15 Min
Baguette tradition
15h 25min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4h 10 min
Baos au poulet et curry
4h 40min
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25 min
Pain piadina, effiloché de poulet et tartinade d'aubergine
1 godz. 10 min