Urządzenia i Akcesoria
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
30 - 50 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 - 25 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
sól do oprószenia
-
200 - 250 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
2 - 4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
olej do natłuszczenia
-
koperek, świeży posiekany, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
231.9 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
1877.5 kJ /
448.8 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45min