
Urządzenia i Akcesoria
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Chili-Limetten-Hendl
-
Koriander, frisch Blättchen abgezupft½ Bund
-
Knoblauchzehe (opcjonalnie)1
-
Jalapeño Chili halbiert, kernlos1
-
Salz1 TL
-
Limettensaft130 g
-
Olivenöl115 g
-
Agavendicksaft2 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen¼ TL
-
Hendlbrustfilets, ohne Haut und Knochen4
-
Öl zum Bestreichen des Grills
Karfiolreis
-
Karfiol in Röschen510 g
-
Wasser570 g
-
Feta zerbröselt, zum Garnieren
-
Koriander, frisch Blättchen abgezupft, gehackt, zum Garnieren
-
Limette in Spalten, zum Garnieren1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
463 kcal /
1937 kJ
Białko
57 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
465 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Garantiert gelungen!
71 Przepisów
Austria
Austria