Garam-Masala-Hähnchen mit Reis

Garam-Masala-Hähnchen mit Reis

4.3 63 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Reis
  • Reis, parboiled
    300 g
  • Wasser
    1300 g
  • Salz
    1 TL
  • Olivenöl
    20 g
Garam-Masala-Gewürzmischung
  • schwarze Pfefferkörner
    1 EL
  • Koriandersamen
    1 EL
  • Kreuzkümmel, ganz
    1 EL
    1 EL Kümmelsamen
  • Muskat, gemahlen
    ½ TL
  • Nelken, gemahlen
    ½ TL
  • Kardamom, gemahlen
    2 ½ EL
  • Currypulver
    2 EL
Garam-Masala-Hähnchen
  • geschälte Tomaten
    400 g
    400 g Tomaten, geviertelt
  • Sauerrahm
    80 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Zucker
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Hühnerbrust, ohne Haut in Würfeln (3 cm)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 555 kcal / 2320 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...