Lombo Wellington com puré de batata, cenoura molho de vinho doce

Lombo Wellington com puré de batata, cenoura molho de vinho doce

5.0 7 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 doses

Składniki

Creme de cogumelos
  • cogumelos porcini secos
    10 g
  • água muito quente
    150 g
  • lombo de vaca numa só peça
    700 g
  • sal
    1 - 2 c. chá de
  • pimenta preta
    2 c. chá de
  • azeite
    1 fio de
  • cogumelos Paris cortados em quartos
    300 g
  • manteiga
    50 g
  • chalota cortada em metades
    80 g
  • tomilho só as folhas
    3 - 4 pés de
  • vinho do Porto
    120 g
    120 g vinho da Madeira
Montagem
  • massa folhada
    250 g
  • ovo batido
    1
Cenouras, puré e molho
  • água
    500 g
  • cenoura cortada em rodelas (5 cm aprox.)
    600 g
  • leite gordo
    350 g
  • batata, casca vermelha cortada em pedaços
    1000 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • vinho doce (Madeira, Porto, etc.)
    50 g
  • pimenta preta
    2 - 3 pitadas de
  • manteiga
    25 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1186.9 kcal / 4965.9 kJ
Białko 55.1 g
Tłuszcz 57.8 g
Węglowodany 105.2 g
Błonnik 12.8 g
Tłuszcz nasycony 23.4 g
Sód 2208.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...