Batatas fritas onduladas com molho de alho

Batatas fritas onduladas com molho de alho

5.0 5 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 doses

Składniki

  • batata (de casca vermelha p/ fritar) c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
    800 g
  • Água q.b. p/ as batatas
  • alho em pó
    1 c. chá de
    1 c. chá de cebola em pó
  • salsa seca
    1 c. chá de
  • paprika fumada
    ½ c. chá de
  • sal fino
    ½ c. chá de
  • alho
    2 dentes de
  • folhas de salsa
    5 g
  • iogurte
    150 g
  • maionese
    20 g
  • ketchup
    20 g
  • sal
    1 pitada de
  • Óleo q.b. p/ fritar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 265.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 625 kJ / 149.4 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...