Wersje kompatybilne
Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glutenvrije cupcakes
- 150 g gepelde amandelen
- 80 g suiker
- 50 g maïszetmeel
- 2 el cacaopoeder
- 3 eieren
- 50 g melk
- 1 tl vanille-extract, natuurlijk
- 50 g plantaardige olie
- 15 g bakpoeder
Boter glazuur
- 200 g boter in blokjes, koud maar niet keihard
- 2 eiwitten (van medium eieren)
- 100 g suiker
- 2 snuifjes zout
- 4 afgestreken el aardbeienconfituur, kamertemperatuur
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1429.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 155.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Driekoningentaart met frangipane
50min
Lasagne bolognese
2h 30min
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Brak ocen
Risotto met oesterzwam en champagne
35min
Paashaas macarons
Brak ocen
Aardbeien mille-feuille
5h
Scandinavische hamburger
4h 10min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Lasagne bolognese met verse pasta
35min
Koekjes met chocopasta
1 Std. 40 Min
Rudolphs Mocktail
30min
Mini kerstboompjes
45min