Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème
TM6 TM5 TM31

Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème

(Brak ocen)

Składniki

Glutenvrije cupcakes

  • 150 g gepelde amandelen
  • 80 g suiker
  • 50 g maïszetmeel
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 50 g melk
  • 1 tl vanille-extract, natuurlijk
  • 50 g plantaardige olie
  • 15 g bakpoeder

Boter glazuur

  • 200 g boter in blokjes, koud maar niet keihard
  • 2 eiwitten (van medium eieren)
  • 100 g suiker
  • 2 snuifjes zout
  • 4 afgestreken el aardbeienconfituur, kamertemperatuur

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1429.6 kJ / 341.7 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
24.9 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Błonnik
1.9 g
Sód
155.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy