Wersje kompatybilne
Glutenvrije chocolade cupcakes met botercrème
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glutenvrije cupcakes
- 150 g gepelde amandelen
- 80 g suiker
- 50 g maïszetmeel
- 2 el cacaopoeder
- 3 eieren
- 50 g melk
- 1 tl vanille-extract, natuurlijk
- 50 g plantaardige olie
- 15 g bakpoeder
Boter glazuur
- 200 g boter in blokjes, koud maar niet keihard
- 2 eiwitten (van medium eieren)
- 100 g suiker
- 2 snuifjes zout
- 4 afgestreken el aardbeienconfituur, kamertemperatuur
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1429.6 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 155.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle met broccoli
15 min
Bessenjamtaart
2h 35min
Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur
Brak ocen
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Brak ocen
Pizza met fruit en yoghurt
Brak ocen
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
Brak ocen
Gebakkrans met geroosterde groenten
1h 40min
Profiteroles
2 godz.
Aardappel pannenkoeken
45 min
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30 min
Gegratineerde coquilles
25 Min
Kruimeldeeg
5 min