Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder (5 g)
-
1
tl vanillesuiker, huisgemaakt (opcjonalnie)
lub ½ tl natuurlijk vanille-extract (opcjonalnie) - 120 g yoghurt, 10% vet
- 80 g zonnebloemolie, en meer om te vetten
- 1 snuifje zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min
Citroencake
2 godz.
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 min
Appelcake
1 godz.
Millefeuille met chocolade en karamel
Brak ocen
Kip met 'mole verde' saus
Brak ocen
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2 Std. 10 Min
Gebakken kaastaart
3h 10min
Cheesecake (gebakken)
7h 20min
Cheesecake (ongebakken)
5 Std. 30 Min
Sinaasappelcake
1 godz.
Marmercake
2 godz.