Chocolade meringue en koffie karamel gebak
TM6

Chocolade meringue en koffie karamel gebak

3.8 (5 ocen)

Składniki

Chocoladetaart

  • 150 g boter, in stukken, en iets meer om de vorm in te vetten
  • 150 g meergranenbloem, en iets meer om de vorm te bestuiven
  • 200 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken
  • 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
  • 200 g suiker
  • 6 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 25 g ongezoete cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder (1 zakje)

Meringue

  • 150 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 1 snuifje zout

Karamel espresso

  • 250 g bruine suiker
  • 120 g espressokoffie
  • 1 tl citroensap (zie tip)
  • 30 g boter, koud, in 1 stuk (ong. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1000 g water
  • 1 el azijn

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1731 kJ / 414 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy