Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocoladetaart
- 150 g boter, in stukken, en iets meer om de vorm in te vetten
- 150 g meergranenbloem, en iets meer om de vorm te bestuiven
- 200 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken
- 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 200 g suiker
- 6 eieren
- 1 snuifje zout
- 25 g ongezoete cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder (1 zakje)
Meringue
- 150 g suiker
- 3 eiwitten
- 1 snuifje zout
Karamel espresso
- 250 g bruine suiker
- 120 g espressokoffie
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, koud, in 1 stuk (ong. 6 x 4 x 1 cm)
- 1000 g water
- 1 el azijn
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
De wafels van de foor
3h
Driedubbele chocoladetaart
2sa 30 dk
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Vegan bosbessen en cheesecake muffins
1h 20min
Gestoomde appel-rood fruit clafoutis
Brak ocen
Gefermenteerde wortelen
Brak ocen
Verse pasta zonder eieren
Brak ocen
Kweeperentaart
Brak ocen
Rijstpap met tapioca
1h 10min
Mini kerstboompjes
45 min
Kruimeldeeg
5 dk